Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.04.2010. ВІННИЦЯ. В зв’язку з трагедією під Смоленськом архієпископ Симеон висловив співчуття Генеральному консулу Польщі та митрополиту Варшавському і всієї Польщі Савві

10 квітня, коли стало відомо про авіакатастрофу, яка сталася неподалік російського міста Смоленська і забрала життя багатьох представників політичної та військової еліти Польщі на чолі з Президентом цієї країни Лехом Качинським, архієпископ Симеон у телефонній розмові висловив співчуття Генеральному консулу Республіки Польща у місті пана Кшиштофу Свідереку. Владика також направив офіційного листа генеральному консулу, у якому від себе особисто, від духовенства та віруючих Вінницької єпархії висловловив усьому польському народу співчуття в зв’язку з трагедією, яка сталася 10 кітня поблизу Смоленська. «Жахлива авіакатастрофа забрала життя найкращих синів і дочок Польщі. Православна Вінниччина сумує разом з польським народом і молиться за упокій загиблих». – говорилося в листі.
Цього ж дня архієпископ Симеон направив листа Блаженнішому митрополиту Варшавському і всієї Польщі Савві. У листі, зокрема, було сказано: «Прийміть щирі співчуття від мене особисто, від духовенства та віруючих Вінницької єпархії в зв’язку з утратою, яку понесла Польська Православна Церква. Жахлива трагедія, яка сталася 10 квітня, забрала життя нашого друга і собрата архієпископа Мірона. Він докладав багато зусиль для розквіту Православ’я, зміцнення його авторитету у Польщі та розвитку зв’язків між православними наших країн. Сумуємо разом з Вами, Ваше Блаженство, і з усім польським народом, який втратив у авіакатастрофі своїх найкращих синів і дочок. Нехай Милосердний Господь упокоїть душі Своїх рабів новопреставленого архієпископа Мірона та усіх загиблих у авіакатастрофі. Вічна їм пам’ять.»
Прес-служба Вінницької єпархії