Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.04.2010. ВІННИЦЯ. У храмах єпархії молилися за упокій новопреставленого архієпископа Мирона та інших загинувших у авіакатастрофі 10 квітня

З благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона в усіх храмах Вінницької єпархії 11 квітня молилися за упокій новопреставленого архієпископа Польської Православної Церкви Мірона та інших, хто загинув у авіакатастрофі під Смоленськом. Цього ж дня представники єпархії взяли участь у поминальних заходах, які проходили у Римо-католицькому костелі Божого Милосердя у Вінниці. Православну делегацію очолив архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан. Він виступив перед присутніми зі словами співчуття від себе та від архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, котрий цього дня перебувавза межами України і надіслав листа, у якому висловив співчуття польському народу.
У поминальних заходах в костелі взяли участь керівники міста та області, зокрема екс-губернатор Вінниччини О.Г. Домбровський, керівник відділу з міжнародних зв’язків Вінницької ОДА В.Г. Мормитко, мер обласного центру В.Б. Гройсман з заступниками та інші офіційні особи. Також був присутній генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, консули та працівники консульства.
Прес-служба Вінницької єпархії