Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.04.2010. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Митрополит Антоний выразил соболезнования польской диаспоре области

Співчуття
Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського
Антонія польській діаспорі Хмельниччини з приводу загибелі Президента Польщі Лєха Качинського та інших вископосадовців і духовних осіб 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі під Катинню
Дорогі браття і сестри!
З біллю у серцях духовенство та усі вірні Хмельницької єпархії Української Православної Церкви сприйняли звістку про загибель в авіакатастрофі під Катинню Президента Республіки Польща Леха Качинського, його дружини Марії, високопоставлених осіб держави, духовенства та інших польських громадян.
Від імені священнослужителів і віруючих людей Подільського краю висловлюю усьому польському народові та польській діаспорі Хмельниччини глибоке співчуття у зв’язку зі страшною трагедією. Катастрофа сталася недалеко від Катині – місця людського болю і народної скорботи. З 10 квітня 2010 року поминання тисяч невинно убієнних у катинському лісі буде нерозривно пов’язане зі світлою пам’яттю про усіх пасажирів розбитого авіалайнера.
У ці дні поминальні свічки горять не лише у костелах, але й в усіх православних храмах, свідчачи про братерську любов між українським і польським народами, а також про те, що пам’ять про загиблих житиме вічно у наших серцях.
Щиро співпереживаю Вам у скорботі про загиблих. Всемилостивий Господь нехай упокоїть їх душі в оселях праведних, а рідним і близьким спочилих нехай дарує сили пережити гіркоту втрати.
Підношу щирі молитви за жертв авіакатастрофи, нехай буде їм вічна пам’ять!
З повагою
Керуючий
Хмельницькою єпархією УПЦ
+Антоній,
МИТРОПОЛИТ
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ
13.04.2010
м. Хмельницький.