Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.04.2010. ЛУЦЬК. Волиняни зможуть побачити Пасхальні богослужіння по телебаченню

Телеканал «Аверс» вестиме прямий показ Пасхальної всенічної з Свято-Покровського кафедрального храму. Трансляція Великодньої служби розпочнеться 3 квітня о 23:30.
Як показав досвід прямих трансляцій, прямі ефіри з храмів у дні великих релігійних свят викликають неабиякий інтерес у глядачів.
Впровадження практики показу святкових богослужінь з храмів насамперед важливо для тих, хто бажає бути присутнім під час події, але за певних обставин не має такої можливості.
Повтор трансляції богослужіння відбудеться на цьому ж каналі 4 квітня о 10:30 та о 18:00.
Слід зауважити, що в цьому році вперше «Інтер», «Глас», «Перший національний» вестимуть показ Пасхальної всенічної з Києво-Печерської Лаври, «5-й канал» — з Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Трансляція Великодньої служби розпочнеться 3 квітня о 23.00.
У неділю, 4 квітня, о 14.00 на телеканалі «Глас» відбудеться повтор трансляції.
Яскравим прикладом тому є показ наживо святкової різдвяної Літургії з Києво-Печерської Лаври, яку коментував Генеральний продюсер музичного телеканалу «Ентер», що входить до складу медіагрупи «Інтер», Юрій Молчанов.
За словами останнього, трансляція різдвяного богослужіння на «Інтері» стала «великим проривом», адже телеканалові вдалося переломити ситуацію, коли служби на релігійні свята транслював тільки Перший національний і то шматочками з храмів кожної конфесії».