Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.2010. КИЇВ. Представники Синодальних відділів УПЦ обговорили питання сучасного стану та перспективи розвитку християнської біоетики

26 березня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира у конференц-залі 70-А корпусу Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася робоча зустріч на тему «Проблеми християнської біоетики» під головуванням єпископа Макарівського Іларія, Голови Синодального відділу релігійної освіти і катехізації, вікарія Київської Митрополії.
У ній взяли участь Голова літургічно-богослужбової комісії архімандрит Філарет (Звєрєв), Голова місії «Церква і медицина» протоієрей Геннадій Батенко, керівник Видавничого відділу протоієрей Володимир Савельєв, директор Вищих богословських курсів протоієрей Владислав Софійчук, помічник Голови Синодального відділу з благодійності і соціального служіння Таранюк Г.П., співробітник Вищих богословських курсів Зольникова А., член Спілки православних юристів Денисов О.
Під час зустрічі розглядалися наступні питання: сучасний стан та перспективи розвитку християнської біоетики; місце християнської біоетики в духовній та світській освіті; роль Церкви в роботі етичних комітетів; IV Національний Конгрес з біоетики (вересень 2010 року).
Підсумки роботи зустрічі та резолюція були представлені на розгляд Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
Ієродиякон Єфрем (Халюк)