Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.03.2010. ЧОРНОБИЛЬ. Освячено капличку в ім’я святого Федора Ушакова

Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська асоціація ветеранів-підводників» виступила з ініціативою щодо вшанування пам’яті співробітників органів державної безпеки, які загинули під час виконання службових обов’язків. Ініціатива була підтримана керівництвом Служби безпеки України і Міністерства надзвичайних ситуацій у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
У березні 2010 року в Чорнобилі (вул. Радянська, 11) відкрити капличку в ім’я святого Феодора Ушакова. У ліквідації аварії на ЧАЕС серед інших фахівців-атомщиків, були військовослужбовці ВМФ СРСР із служб радіаційної безпеки об’єднань атомних підводних човнів, а також офіцери-контррозвідники особливих відділів КДБ СРСР флотів.
За благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, 20 березня 2010 року чин освячення каплички на честь святого праведного Феодора Ушакова очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій. Після освячення каплички владика звернувся до присутніх ветеранів-підводників зі словами проповіді. Учасники пам’ятної події відвідали пожежну частину м. Чорнобиль, працівники якої своїми силами встановили пам’ятний знак на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також залишки с. Копачі та Чорнобильську АЕС, де встановлено пам’ятний хрест на честь ліквідаторів.
Ієродиякон Єфрем (Халюк)