Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2010.ЛУЦЬК. У храмі виправної колонії звершено Таїнство сповіді

У храмі Цуманської виправної колонії №84 звершено Таїнство Сповіді та Божественну Літургію У суботу на свято Похвали Пресвятої Богородиці, 20 березня, з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у Цуманській виправній колонії №84 у храмі на честь святителя Миколая архієпископа Мір Лікійського чудотворця звершено Таїнство Сповіді та Божественну Літургію. Богослужіння очолив духівник ув’язнених Волинської області настоятель Свято-Покровського кафедрального храму Луцька протоієрей Георгій Шевчук.
За Літургією співали студенти Волинської духовної семінарії. Сповідав бажаючих тюремний священик: настоятель Свято-Покровського храму селища Цумань ієрей Михаїл Кулакевич.
Після богослужіння священики індивідуально поспілкувалися з ув’язненими.
У в’язниці організовано школу духовної просвіти з вивченням основ християнської моралі, історії Православної Церкви, таїнств та обрядів Церкви. Вживаються заходи щодо збільшення духовної літератури в бібліотеках, забезпечення їх періодичними виданнями Української Православної Церкви (загальноцерковними та місцевого значення), щорічним виданням православного календаря. Організовуються прослуховування засудженими радіопередач на християнську тематику, перегляд кіно-відео- та телевізійних передач.
Засновується служба “Православна пошта” для духовної підтримки засуджених та їх духовного просвітництва шляхом листування. Залучаються священики до індивідуально-виховної роботи з засудженими, які перебувають на профілактичному обліку як схильні до різного роду правопорушень.
Вживаються заходи щодо духовно-просвітницької роботи з персоналом установ виконання покарань області (проведення лекцій, бесід, залучення до богослужінь).
Спільно з управлінням Департаменту організовується та здійснюється методичне керівництво проведенням серед засуджених конкурсів художньо-прикладної та літературної творчості на православну тематику.