Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.03.2010. ЛЬВІВ. 22 березня 2010 року у єпархії відбудеться духовно-мистецька акція «Страсті за Матфеєм»

У обласній філармонії о 15.00 почнеться виконання ораторії «Страсті за св. Матфеєм». Виконавці: Національна заслужена Академічна хорова капела «Думка» під керівництвом Героя України, народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, академіка, професора Євгена Савчука, Оркестру Ансамблю класичної музики ім. Б. Лятошинського Національного будинку органної та камерної музики України під керівництвом народної артистки України Валентини Іконник-Захарченко. Солісти: Мирослава Солов’яненко (сопрано), засл. арт. України Тетяна Гавриленко (мецо-сопрано), Олександр Білошапка (тенор), засл. арт. України Ігор Воронка (бас), протодиякон Тарасій Мудрак (Євангеліст). Керівник проекту – народний артист України Анатолій Солов’яненко.
По закінченні ораторії відбудеться виступ митрополита Іларіона «Виклики сучасного світу Християнству» та спілкування з аудиторією.
Митрополит Іларіон (Алфєєв) – видатний православний богослов сучасності. Він має докторські ступені визначних теологічних наукових установ світу. Його богословські та філософські праці широко відомі у християнському світі. Владика Іларіон відомий у світі також як видатний музикант. Він випускник спеціальної музичної школи ім. Гнесиних по класу скрипки і композиції, а також композиторського факультету Московської державної консерваторії.
Світові та європейські прем’єри ораторії «Страсті за св. Матфієм» вже відбулися в Америці, Канаді, Австралії, Італії, Угорщині, Росії. Всеукраїнська прем’єра відбулась у Київській Національній філармонії 23 листопада 2009 року. Ораторію також було представлено у Дніпропетровській обласній філармонії 14 квітня минулого року.
Тепер настала черга і львів’янам познайомитись із «Страстями за св. Матфієм» – монументальним твором митрополита Іларіона, який не має аналогів у російській музичній культурі.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира «Страсті за св. Матфієм» прозвучать у дні Великого Посту, у той час, коли серце кожного християнина сповнене смутку в очікуванні останніх днів земного життя Спасителя світу, Господа нашого Іісуса Христа.
Прес-служба Львівської єпархії