Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.03.2010. КИЇВ. Архієпископ Августин звернувся до народних депутатів з рекомендацією протидії поширенню в країні азартних ігор

Звернення Повноважного представника Предстоятеля Української Православної Церкви у Верховній Раді України до народних депутатів з рекомендацією прийняти законопроект, що сприятиме більш дієвій протидії поширенню в країні азартних ігор
№ 21-ВР 12.02.2010 р.
Шановні народні депутати!
Зважаючи на згубні для людської душі наслідки захоплення азартними іграми, Церква завжди засуджувала їх. Всі, навіть нецерковні люди, знають, яке велике зло приносить це заняття. Скільки нещасних через азартні ігри не лише втратили гроші та майно, а й зруйнували свої сім’ї, або навіть покінчили життя самогубством. Тому не так давно все наше суспільство з великою радістю та полегшенням зустріло заборону діяльності гральних закладів в Україні.
Але, на жаль, деякі спритники, знехтувавши забороною, не закрили свій огидний бізнес, а продовжили його під оманливою вивіскою «інтернет-клубів», або створили підпільні казино.
Цим вони порушили не лише закон людський, а й Закон Божий, адже, як сказано в Святому Письмі, «усяка душа нехай підкоряється вищій владі» (Рим. 13. 1).
А гральний бізнес продовжує свою спокусливу справу, незважаючи на його заборону державою.
Тому було б дуже корисним для духовного та фізичного здоров’я нашого народу прийняття законопроекту № 5320, запропонованого народним депутатом України Ветвицьким Дмитром Олександровичем, «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо підслідності кримінальних справ про організацію та проведення азартних ігор (здійснення грального бізнесу)».
Бог ще у старозавітні часи вказав на належне ставлення до гріха і злочинів: «І вигубиш те зло з-посеред себе, а весь Ізраїль буде слухатися й буде боятися» (Повтор. Зак. 21. 21). В умовах, коли, за деякими даними, кожен п’ятий мешканець України хворіє на ігроманію, викорінення грального бізнесу є одним із найактуальніших завдань народних обранців, набагато важливішим за всі політичні чвари та суперечності.
З повагою і побажанням Божого благословення у високому і відповідальному служінні українському народові і Батьківщині,
Повноважний представник Предстоятеля Української Православної Церкви у Верховній Раді України,
† Августин, архієпископ Львівський і Галицький