Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.03.2010. КИЇВ. Завершилося перебування Блаженнішого Митрополита Володимира в Італії

2 березня Предстоятель Української Православної Церкви відбув до Італії. Блаженнішого Митрополита Володимира супроводжував виконуючий обов’язки голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
До складу української делегації також увійшов директор Києво-Печерського історико-культурного заповідника Сергій Кролевець.
В аеропорту міста Анкона «Рафаель Санціо — Фальконара» делегацію зустрічали: архієпископ Анконський Едоардо Манікеллі, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані Тетяна Іжевська, Третій секретар Посольства України в Апостольській столиці Дмитро Воловніков.
Після цього гості одразу прибули до палацу Комуни (мерії), де відбулася зустріч із керівництвом міста Анкона та регіону Марке.
Далі Блаженніший Митрополит Володимир побував у кафедральному соборі міста, де, зокрема, молився біля мощів святого мученика Дасія (IV ст.).
У другій половині дня українська делегація на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром прибула у місто Лорето, де за історичними та археологічними даними знаходиться Дім Пресвятої Богородиці (його стіни). Зустрічав гостей із України єпископ міста Лорето Джовані Тонуччі.
Після цього Блаженніший Митрополит Володимир і супроводжуючі його особи прибули у виставковий зал «Моле Ванвителліана» міста Анкона, де відбулося відкриття виставки «Золота доба української ікони XVI-XVIII століття».
Вітаючи Предстоятеля Української Православної Церкви, єпископ Анконський Едоардо Манікеллі подякував йому за допомогу в організації експозиції.
У свою чергу Блаженніший Владика висловив сподівання, що українська ікона буде цікавою для тих, хто мешкає в Західній Європі та вірить у Бога. Також він розповів присутнім про значення іконографічного образу в духовному житті кожної людини.
Наостанок усіх тих, хто посприяв в організації та відкритті виставки «Золота доба української ікони XVI-XVIII століття» Блаженніший Митрополит Володимир нагородив ювілейними орденами Почаївської ікони Божої Матері.
На добру згадку про візит архієпископ Анконський передав для Української Православної Церкви частку чесних мощів святого мученика Дасія.
Увечері того ж дня українська делегація повернулася до Києва.