Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.03.2010. КИЇВ. У день пам’яті Собору Преподобних Отців Києво-Печерських Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у Трапезному храмі Лаври

28 лютого, в день пам’яті Собору Преподобних Отців Києво-Печерських Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: митрополит Черкаський і Канівський Софроній, архієпископи: Вишгородський Павел, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Бориспільський Антоній, єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, а також насельники обителі у священному сані.
Під час відправи з нагоди свята та за понесені труди на ниві Церковній, Священноархімандрит обителі удостоїв ряд її насельників богослужбових нагород. Також за богослужінням були звершені хіротонії: у священника висвячений насельник Лаври ієродиякон Филип (Бондар), а у сан ієродиякона – інок Сергій (Василашку).
Перед початком Божественної літургії Блаженніший Владика звершив традиційний щорічний постриг у читці вихованців випускного курсу Київської духовної семінарії.