Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Архиерейская хиротония епископа Евлогия


Собор архієреїв Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром висвятив нового єпископа
13 грудня, у день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, Предстоятель Української Православної Церкви очолив Божественну літургію в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили митрополити: Луганський і Алчевський Іоанникій, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Черкаський і Канівський Софроній, Луцький і Волинський Ніфонт; архієпископи: Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Білогородський Миколай, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, Вишгородський Павел, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Полтавський і Миргородський Филип, Глухівський і Конотопський Лука, Бориспільський Антоній; єпископи: Хінківський Петро, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Яготинський Серафим, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Туровський і Мозирський Стефан, Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, Ровеньківський Володимир, Кременчуцький і Лубенський Тихон, а також лаврське і академічне духовенство та представники інших духовних навчальних закладів у священному сані.
За богослужінням собор архієреїв Української та зарубіжних православних Церков висвятив у єпископа викладача Київської духовної академії і семінарії архімандрита Євлогія (Пацана) у єпископа Новомосковського, вікарія Дніпропетровської єпархії.
За Літургією владика Євлогій звершив свою першу ієрейську хіротонію. У сан пресвітера він рукоположив студента третього класу Київської духовної семінарії диякона Ярослава Фурика.
Після відправи Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до нововисвяченого єпископа з напутніми словами та урочисто вручив єпископу Євлогію жезл – символ архіпастирського служіння. Після цього владика Євлогій преподав вірянам своє перше архіпастирське благословення.
Блаженніший Владика поздоровив вірян з днем пам’яті святого апостола Андрія Первозванного та побажав усім його молитовного заступництва перед Господом.