Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.02.2010. ЛЬВІВ. В єпархіїї були відслужені панахиди за полеглих воїнів

15 лютого архієпископ Львівський і Галицький Августин виголосив молитви на початок Великого Посту, а також розпочав читання Великого Покаянного канону преподобного Андрія Критського у свято-Георгіївській церкві міста. Цього року початок Великого Посту збігся з річницею виведення радянських військ з Афганістану.
Цього ж дня владика Августин як Голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України оприлюднив своє звернення до Голови Української спілки ветеранів Афганістану генерал-майора Червонописького С. В., воїнів-інтернаціоналістів, членів родин загиблих. «Сьогодні ми вже вкотре відзначаємо річницю виведення радянських військ із Афганістану. 15-те лютого – це не лише свято, але й день, коли всі ми можемо робити підсумки діяльності Церкви з підтримки воїнів-інтернаціоналістів. Церква завжди поряд із ветеранами, їхніми рідними та близькими», – говориться у зверненні.
Згідно з благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у церквах Львівської єпархії, як і в інших парафіях були звершені моління з нагоди цієї події. Зокрема, архієпископ Августин особисто очолив заупокійну літію за «братів наших, православних воїнів, що на полі битви загинули, що безвісти пропали, і від ран померли». Також, за дорученням архієпископа Августина, протоієрей Іоан Синчук відвідав захід з цієї нагоди, організований організацією воїнів-інтернаціоналістів міста.
Прес-служба Львівської єпархії