Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.02.2010. КИЇВ Блаженніший Митрополит Володимир очолив святкування Масляної біля Свято-Іллінського храму на Подолі

13 лютого, в сквері поблизу Свято-Іллінського храму на Подолі відбулося святкування православної Масляної. Урочистості біля найдревнішої святині Києва очолив Блаженніший Митрополит Володимир, Предстоятель Української Православної Церкви.

Святкові заходи розпочалися молебнем, який відправив Архіпастир на площі перед храмом, після чого звернувся до присутніх з повчальним словом, у якому розповів про історію святкування Масляної та побажав з Божою допомогою, очистивши свої душі та серця під час Великого Посту, зустріти Світле Христове Воскресіння.

Після промови Предстоятеля УПЦ перед учасниками і гостями свята пройшли показові виступи бійців почесної варти, прозвучали мелодії військового оркестру, піснеспіви хору Київських Духовних шкіл і дитячого хору Свято-Іллінської парафії. Маленьким відвідувачам були запропоновані виступи дітей з православних воскресних шкіл, вистави лялькового театру та естрадно-циркової академії, виступ дресированого ведмедя. Діти могли покататися на поні, взяти участь у різноманітних конкурсах, іграх та вікторинах.

Усі бажаючі могли поласувати бутербродами з червоною ікрою, гарячими млинцями з маком або варенням, сирниками, кашею з польової кухні, соком, гарячим чаєм та соком.

На святі були присутні представники державної і міської влади, громадські діячі, студенти Київських духовних шкіл та столичних вузів, жителі міста.

Організаторами свята виступили: Секретар Київської Митрополії, настоятель Свято-Іллінського храму протоієрей Віталій Косовський та благочинні округів міста Києва.