Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.02.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Юні волиняни з Любомльського благочиння здійснили паломництво до святинь Росії

Доброю традицією для вихованців недільної школи Згоранської парафії стало паломництво до святинь Росії. Другий рік поспіль юні волиняни проводять Різдвяні канікули в Москві. Ці подорожі відбуваються з ініціативи настоятеля Димитрівського храму прот. Петра Луця. Отець Петро очолює Згоранську парафію вже десять років. Молодий, енергійний та самовідданий пастир. Багато сил докладає для духовного виховання підростаючого покоління. З цією метою священик організовує різні культурні заходи, зокрема паломницькі подорожі.
Знайомство волинян з святинями древнього міста Володимира відбулося за сприянням козацьких офіцерів Сергія та Олександра Чаків, родинне коріння яких починається з Любомльської землі. Батько цих добродіїв військовий генерал Матвій Сергійович Чак, уродженець с. Згорани виховав своїх синів в Православному дусі. Босоноге дитинство Сергія та Олександра пройшло в Згоранах. Сергій Чак прийняв хрещення в Димитрівському храмі. Двоє синів наслідували батька, стали офіцерами, добрими християнами. Живуть та працюють у Москві, вступили в козацьке товариство, сприяють розвитку культури і духовності. Не забувають і про рідний край. Саме завдячуючи їм відбулося знайомство двох парафій Димитрівського храму сала Згорани та Миколаївського козацького храму села Васютино Московської області.
Спілкування та дружні відносини зблизило дітей двох недільних шкіл. На запрошення священнослужителів Васютинського храму волинські паломники вперше в 2009 році на Різдвяні канікули поїхали до Васютино де їх радо зустрічали козаки. Програма перебування волинян на Російській землі була насиченою і цікавою. Святкування Різдвяних колядок — виступ з вертепом, екскурсія до храмів Кремля, поїздка до Троїце-Сергієвої Лаври, ялинка у храмі Христа Спасителя, святкове недільне богослужіння в Миколаївському храмі.
Такі дружні відносини мали своє продовження. Влітку 2009 року учні недільної школи с. Васютино побували на Волині в Згоранах а також впродовж двох днів вклонялись святиням м. Києва. Відвідали древній Зимненський жіночий монастир, Володимир-Волинський кафедральний собор, Світязький Петропавлівський монастир.
Цьогорічні Різдвяні канікули юні волиняни також провели в гостях в свої друзів з Васютино. Відвідали храми м. Володимира, побували в Московському театрі. Дитячі серця двох парафій щиро бережуть прекрасні миті знайомств і духовного спілкування.
Ігумен Сава ( Мякота )