Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.02.2010. КОВЕЛЬ. Вірні єпархії вшанували вшанували пам’ять свого святого земляка

У місті відзначили сімдесят другу річницю з дня мученицької кончини священномученика Анатолія Ковельського, митрополита Одеського і Херсонського.
На місті будівництва храмового комплексу на честь цього святого у місті Ковелі відбулася урочиста Божественна Літургія. яку очолив благочинний Ковельського міського округу протоієрей Володимир Ровінський у співслужінні місцевого духовенства та настоятеля храмового комплексу ієрея Олександра Кобенко. По закінченню богослужіння від імені владики Никодима, єпископа Володимир-Волинського і Ковельського усіх присутніх привітав отець Володимир, зазначивши, що сьогоднішня подія це не тільки престольне святе окремої парафії, але й свято усіх православних ковельчан, адже священномученик Анатолій, який народився у Ковелі є заступником усіх хто проживає на цій землі.
Свої вітання приготували також вихованці Недільної школи православного виховання «Благовісники», що діє при храмі. У віршованій формі діти розповіли усім присутнім про свято та про священномученика Анатолія. Духовну псалму про святого заспівав хор храму під керівництвом Наталії Видрич, яка сама склала цю надзвичайну псалму.
На данний час богослужіння звершуються у тимчасову храмі на місці будівництва комплексу. На стадії завершення будівництво дерев’яного храму-каплиці на території храмового комплексу.
Марія Кобенко