Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.02.2010. КИЇВ. в Художній галереї «Неф» виставки гобелену, живопису, графіки «Подорож до мрії» юного вінницького митця Анатолія Гайструка

Анатолій – різнобічно обдарована дитина. Закінчив музичну школу, має перший дорослий розряд з шахів, захоплюється математикою.
Серйозно займатися малюванням почав з 6 років. У його творчості, окрім живопису і графіки, а також виготовлення ляльок-мотанок, особливе місце посідає складна техніка гобелену; якою він оволодів за кілька місяців. Анатолію вдається чудово передавати об’єм, в його роботах домінують теплі життєстверджуючі кольори, зачаровують незабутні образи. Привертають увагу акварелі з зображенням визначних архітектурних пам’яток міст, у тому числі, Києва. Незважаючи на вік, Анатолій є призером понад 20 міжнародних і всеукраїнських творчих змагань, володарем гран-прі конкурсів, які відбувалися у Росії ,Японії, Словаччині, Україні, лауреатом і дипломантом конкурсів і фестивалів у Будапешті, Празі, Москві, Вінниці, Миколаєві, Сочі. Вагомою для подальшого творчого зростання є Всеукраїнська премія «Диво-дитина» в номінації «Най творчий» (6.02.09 р.). На рахунку ліцеїста, вихованця Вінницької дитячо-молодіжної організації «Центр «Барви України» – 12 персональних виставок.