Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.02.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир відкрив цьогорічне святкування Масляної

7 лютого Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав місце будівництва Кафедрального собору Української Православної Церкви на честь Воскресіння Христового (Залізничне шосе, 3), де у Галереї «Соборна» відкрив цьогорічне святкування Масляної.
Перед початком святкових заходів Архіпастир розповів присутнім про традиції відзначання свята Масляної та побажав у доброму настрої та самопочутті підготуватися до Великого посту.
«Масляна – це нецерковне свято, яке відзначалося у слов’янських народів до прийняття християнства. Вони пекли млинці, які зовнішньо нагадували сонце, їли ці млинці, очикуючи наступного свята на честь сонця.
Сонце Правди — це Христос, сонце правди – це наша віра, сонце правди – це наша світла надія. Тому через Церкву Господь не забороняє в ці дні трошки повеселитися, щоб перед постом набратися сил для нових духовних звершень», — сказав, зокрема, Блаженніший Владика.
Після цього Первосвятитель скуштував святковий млинець та ознайомився з експозицією виставкого центру, оглянув ігрові та конкурсні майданчики, а наостанок прикликав Боже благословення на всіх присутніх.