Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.01.2010. ЛУЦЬК. 160 тисяч для дітей-сиріт

Кошти зібрана на 16-му Різдвяному церковному благодійному концерті, були розділені між волинськими дитячими будинками26 січня з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта відбувся традиційний, цього року вже 16-й Різдвяний благодійний концерт.
Захід відвідало понад три тисячі осіб, серед яких були гості з Росії, Білорусі та Словаччини. Загалом було зібрано 160500 гривень. До акції долучились благодійники, які побажали залишитись невідомими, а також православні громади Луцька.
Протягом різдвяних свят митрополит Ніфонт, духовенство міста та хор вихованців Волинської Духовної семінарії відвідали з колядками державні установи Луцька: керівники, працівники та службовці цих установ також передали свою лепту для дітей-сиріт.
У четвер, 28 січня керуючий Волинською єпархією митрополит Ніфонт передав зібрані кошти дитячим будинкам Волині. Передача здійснювалась у робочому кабінеті митрополита у присутності представників засобів масової інформації Волині.
Як розповів під час прес-конференції митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, цей благодійний захід відбувся вже шістнадцятий раз. Щороку обсяг коштів, зібраних для сиріт, зростає. Цього разу вдалося зібрати рекордні гроші – 160,5 тисяч гривень. «Християнське милосердя не шукає піару», – зазначив владика.
Він навів конкретні приклади, коли люди жертвували доволі значні кошти, просили їх не називати, адже Бог бачить усе. Наприклад, за кілька днів до Різдвяного благодійного концерту до єпархії завітав волинський високопосадовець, який приніс 10 тисяч гривень. Чиновник, за словами владики, відмовився від піару про пожертву. Інший приклад – за два тижні до концерту бабуся принесла золотий браслет, якого знайшла десь у скрині. Вона розповіла, що пенсія невелика, але браслет можна продати, а гроші спрямувати на підтримку сиротинців.
Окрім того, вже одразу після закінчення концерту юнак пожертвував понад 15 тисяч гривень.
«Християнське милосердя, яке з люблячого серця, не шукає піару, воно йде з душі», — ще раз наголосив владика Ніфонт.
«Я дякую всім благодійникам, явним і тайним», – додав митрополит.
Загальна сума була розділена таким чином:
1.Волинському відділенню Дитячого Фонду України – 65 000 грн.
2.Луцькому будинку дитини та Володимир-Волинській школі-інтернату для дітей-сиріт і дітей позбавлених піклування батьків по 8000 гривень.
3. Головненській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату для дітей-сиріт та Любленецькій школі-інтернат по 10000 гривень.
4. Ківерцівському спеціальному дошкільному дитячому будинку «Сонечко» –7000 грн.
5.Ківерцівському дитячому будинку сімейного типу – сім’ї Черепів 5 000 грн. 6. Волинському обласному Товариству Червоного Хреста (на благодійний марафон «Бог багатий милосердям») – 7 000 грн.
7. Для потреб Волинської Духовної семінарії в якій також навчаються діти-сироти – 35.000 грн.
8. 5 тисяч гривень отримав також священик села Доросині Рожищенського району протоієрей Володимир Шекель, який сам виховує п’ятьох дітей-сиріт.
Керівники вищезгаданих установ подякували митрополиту Ніфонту і в його особі усім православним християнам, які внесли свою посильну жертву у справу любові і милосердя, і передали подарунки зроблені руками дітей.
На згадку про подію архіпастир подарував присутнім церковні календарі та солодощі.