Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.01.2010. ЛУЦЬК. Відбувся 16-ий Різдвяний церковний благодійний концерт для дітей-сиріт

26 січня, у великому залі кінотеатру «Промінь» міста відбувся традиційний, цього року вже 16-й Різдвяний церковний благодійний концерт.
Щороку у визначений день у великому залі кінотеатру «Промінь» збираються ті небайдужі до дитячих сліз, хто приходить не тільки насолодитись чудовими виступами православних колективів, але і допомогти посильними грошовими пожертвуваннями волинським обездоленим дітям і сиротам.
Захід відбувся із благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.
«Мета концерту – допомогти дітям та згуртувати людей, які вірують, навколо євангельської ідеї, яку читаємо на сторінках Святого Письма – Господь каже бути милосердним», – сказав митрополит Ніфонт.
«Діти потребують уваги, ласки, любові і хорошого ставлення. Образить хтось не сироту – і вона швидко поскаржиться мамі, мама пошкодує і дитині стає легше. А сироті важко, коли хтось образить і нема у кого просити допомоги», – висловився він.
Концерт відвідали близько трьох тисяч лучан і гостей з різних куточків Волині, а також з сусідніх областей і навіть держав – Словаччини, Росії, Білорусі. Кожен вніс свою лепту у справу милосердя. Три години концерту промайнули, як хвилина, а в кінці оголосили про плоди людського милосердя і співчуття.
Новинкою цього року стало те, що вперше концерт транслювався в прямому ефірі на місцевому телеканалі «Аверс» і десятки тисяч людей мали можливість вдома спостерігати за цим чудовим дійством.
До збору коштів для дітей-сиріт, організованого Волинською єпархією, долучились Волинська обласна державна адміністрація, Волинська обласна рада, Луцька міська рада, УМВС у Волинській області, обласна прокуратура, УМНС у Волинській області, ДПА, а також фірма «Домінанта», яку очолює благодійник єпархії Леонід Джулінський.
Концерт закінчився многоліттям, яке виголосив протодиякон Ростислав Петров, та кондаком Різдву Христовому.