Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.01.2010. КИЇВ. У столиці перебуватиме чудотворна ікона Божої Матері «Всемилостивійша»

За благословенням Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України 1 лютого до православного храму на честь Святителя Миколая Чудотворця прибуває чудотворна ікона Божої Матері «Всемилостивійша» з Загаєцького чоловічого монастиря Тернопільської області.
Цей образ несе на собі велику доброчинну силу зцілення від найтяжчих хвороб та допомогу в скорботних обставинах. Чудотворна ікона буде перебувати в храмі до 7 березня, храм відкрито с 9.00 до 20.00.
Святий образ Богородиці буде знаходиться У миколо-Йорданському храмі столиці вул. Фрунзе 47-А (в Мильному провулку)
Від метро «Т.Шевченко» 15 хв пішки, або трамвай №11, 12, 19
або маршрутки 219, 451, 587 до зупинки «Заводська».
Храм відкрито з 9-00 до 20-00.
Тел. 361-61-56
Загає́цький монаст́ир свято́го Іоа́нна Милости́вого — православний монастир, знаходиться в селі Великі Загайці, Шумського району, Тернопільської області.
Монастир у селі Малі Загайці заснований у 1626 році місцевою православною поміщицею Іриною Ярмолинською за благословенням святителя Петра Могили, митрополита Київського, та преподобного Іова, ігумена Почаївського.
У цьому ж році закладено триповерховий оборонний храм-фортецю, який зберігся до наших днів. Поміщиця наділила монастир землями і написала фундуш, який власноруч завірив преподобний Іов. Впродовж декількох століть Загаєцький монастир був осередком православної просвіти і духовності на Волині. Монастир мав багату на древні рукописи бібліотеку.