Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.01.2010. ПОЛТАВА. Відбулась презентація книги «Православні храми Полтавщини»

21 січня в духовно-просвітницькому центрі єпархії відбулась презентація історико-краєзнавчого видання «Православні храми Полтавщини», яке являє собою збірку репродукцій картин художника Володимира Миколайовича Кривого та збірку статей про храми Полтавської землі.
В статтях використані архівні матеріали, розповіді старожилів та церковнослужителів.
Збірку видано за благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, при підтримці Полтавської місіонерської духовної семінарії та з нагоди 70-літнього ювілею Володимира Миколайовича Кривого.
З нагоди свого ювілею Володимир Миколайович був нагороджений Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженніший Митрополитом Київським і всієї України Володимиром орденом Рівноапостольного князя Володимира.
До збірки увійшли 144 репродукції картин Володимира Кривого та більш 40 статей, які стосувались храмів Полтавщини і вийшли в різні часи в різних виданнях.
Відкрив презентацію, вступним словом, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. Після виступу владики, про свою книгу і історію написання своїх творів розповів Володимир Кривий.
На презентацію книги прибули історики, краєзнавці, представники засобів масової інформації.