Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.01.2010. КИЇВ. Судове засідання у справі «храмового» хуліганства перенесено

Засідання Солом`янського районного суду у справі братів Мовчанів, яких звинувачують у хуліганстві після повалення паркану навколо будівництва в парку по вулиці Уманській, відклали на місяць, пише «Київ. Свідомо».
Як повідомила виданню помічниця судді, суддя Оксана Криворот захворіла на ангіну.
Братів звинувачують у «хуліганських діях з мотивів неповаги до суспільства, з метою протиставити себе суспільству та показати зневагу до духовних цінностей громадян». Їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.
Нагадаємо, що 6 червня 2008 року брати разом із місцевими мешканцями виступали проти забудови парку «Супутник» по вулиці Уманській, 14, де ТОВ «ВКП «Мегабуд» завершує будівництво храмового комплексу на замовлення релігійної громади Української православної церкви (УПЦ МП).
Місцеві мешканці вважають, що рішення Київради від 15 квітня 2004 року №183/1393 про проект відведення земельної ділянки релігійній громаді для будівництва, експлуатації та обслуговування храмового комплексу на вулиці Уманській, 14, у Солом`янському районі міста Києва було прийнято з численними порушеннями, і вимагають його скасування.
«Релігія в Україні»