Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.01.2010. ЛУЦЬК. Свято колядок відбулось у селі Любче

16 січня у селі Любче Рожищенського району з благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у храмі святого Іоанна Милостивого відбувся святковий вечір колядок. На запрошення та клопотання настоятеля храму протоієрея Сергія Савієвського колядки співали місцевий церковний хор, хор місцевого будинку культури, хор дитячої недільної школи, церковний хор Свято-Різдво-Богородичного храму села Топільне та хор священиків Рожищенського благочиння.
Вечір традиційно розпочався із співу тропара свята та вступного слова, яке сказав настоятель храму. Далі церковні хори виконували колядки і віншуваннями вітали усіх з Різдвяними святами. Спів у виконанні дитячого хору та прочитані дітьми вірші вражали своєю простотою та душевністю.
Традиційно на запрошення священика найменші дітки співали та віншували, за що отримували від настоятеля іконку та шоколадку.
Завершуючи вечір отець Сергій закликав усіх подібно пастушкам та волхвам поспішати до Богомладенця. Спільне виконання кондака та многоліття надало присутнім великого піднесення і ще довго було чутно, як люди, йдучи додому, колядували.