Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.01.2010. ЛУЦЬК. Благодійний вечір відбувся у селі Озерце

11 січня, у селі Озерце Ківецівського району з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та при сприянні меценатів (зокрема, благодійника Миколи Барабаша) відбувся святковий благодійний Різдвяний святвечір. Владику з квітами та короваєм перед концертом зустріли дітки. Також митрополит оглянув виставку дитячих малюнків на Різдвяну тематику. У вітальному слові архіпастир розповів про значення народження Спасителя в житті людства та привітав присутніх зі святами. Владику, в свою чергу, зі святом привітав благочинний Ківерцівської округи протоієрей Олександр Кондратюк.
На колядках були присутні голови районних держадміністрації і ради.
Організували це свято місцевий священик Павло Арестович з матушкою. Виступали хори храмів із сіл Кульчин, Клепачів, Жидичин, Озерце та колектив працівників підприємця Миколи Барабаша. Різдвяну сценку поставили дітки недільної школи, що діє при Свято-Покровському храмі села Озерце.
Своїм співом вразив слухачів і хор священиків Ківерцівського благочиння.
Вихованці недільної школи із храму міста Ківерці у виставі розповіли про те, як святий князь Володимир віру вибирав, за що отримали подяку архієрея та побажання із таким же виступом прикрасити єпархіальний благодійний вечір.
Під час свята було зібрано 2000 гривень. Всім колективам були вручені ікони Різдва Христового та грамоти правлячого архієрея.