Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.01.2010. ЛУЦЬК. Різдвяний концерт відбувся у містечку Рожище

12 січня, у будинку культури «Просвіта» міста Рожище з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Ніфонта відбувся Різдвяний концерт.
У концерті взяли участь церковні колективи та діти недільних шкіл Рожищенсько благочиння.
Концерт розпочався співом тропаря Різдва Христового та вступним словом благочинного Рожищенської округи протоієрея Петра Іваничка, який привітав усіх з Рідвяними святами. Більш, як десять колективів взяли участь у святковій програмі. Були виступи бандуристів, вертепів, хорів. Особливо глядачам запам’ятався виступ пятьох дівчат – дочок настоятеля Свято-Луківського храму села Доросині Володимира Шекеля, які грали на роялі та співали колядки.
Цікавою була вікторина. Керівник місіонерського відділу Рожищенського благочиння протоієрей Віталій Катеринчук задав глядачам доволі важке запитання, і на превеликий подив в залі знайшлося декілька людей, котрі знали відповідь.
Потішила глядачів маленька дітвора із залу, яка на запрошення ведучого виконала декілька колядок на сцені. Глядачі були в захваті від виступів і довго аплодували.
Завершував концертні виступи хор священиків Рожищенського благочиння під керівництвом настоятеля храму Іоанна Милостивого села Любче протоієрея Сергія Савієвського. Після останього виступу колядку «Нова радість стала» співали усім залом.
Усім керівникам колективів благочинний отець Петро вручив почесні грамоти учасників Різдвяного концерту. Після співу кондака настоятель Свято-Дмитрівського храму села Рудня священик Дмитрій Теравський виголосив многоліття, а в завершальному слові отець благочинний побажав учасникам та глядачам концерту різдвяної радості не лише в ці святкові дні, а і на весь рік.
Прес-служба єпархії