Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.01.2010. КИЇВ. Священики Української Православної Церкви звершили різдвяні богослужіння для православних українців Іспанії та Італії

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за погодженням з архієпископом Корсунським Іннокентієм різдвяні богослужіння для православної громади на честь Стрітення Господнього на іспанському острові Тенеріфе відправив клірик Київської єпархії Української Православної Церкви священик Андрій Дудченко. Служби звершувалися в приміщенні одного з найстаріших храмів острова на честь святого Севастіана (ісп. Сан-Себастьяно), що був збудований у XVI столітті на його південно-західному узбережжі.
За святковою всенощною молилося більше 100 чоловік, серед яких постійні мешканці острова і ті, що тимчасово там працюють, а також туристи з України, Росії, Білорусі та Молдови. Незважаючи на те, що 7 січня в Іспанії є робочим днем, на Літургії храм був майже повним.
Отець Андрій також привітав з Різдвом Христовим українців та росіян на святковому прийомі ввечері, 6 грудня, що був організований слов’янською громадою острова в готелі «El Mirador», а 7 січня завітав на дитяче різдвяне свято. Слов’янська громада острову Тенеріфе, найбільшого з островів Канарського архіпелагу, нараховує близько п’яти тисяч чоловік. Першу православну Літургію на острові було відправлено 1 червня 2003 року, але постійного священика досі не існує.
В Італії різдвяні богослужіння для громад православних українців звершив Голова Служби протоколу Київської Митрополії Української Православної Церкви протоієрей Валерій Кравець. З 6 по 11 січня ним було выдправлено ряд святкових богослужінь в таких північно-італійських містах як Лекко та Домодоссола, де віруючі мали змогу причаститися Святих Христових Таїн. У святкових богослужіннях взяли участь віруючі з України, Білорусії, Молдови та Росії. Після богослужінь у вищезгаданих містах наші співвітчизники славили Народження Христа Спасителя колядками.
Як правило, Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церви надсилає священиків для тимчасового служіння в ті міста, де немає постійного священика.