Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.01.2010. ШЕПЕТІВКА. Відбувся всеєпархіальний фестиваль колядок

Володимир, єпископ Шепетівський і Славутський, відвідав місто Ізяслав, де звершив святкову Літургію в честь десятиріччя і освячення храму в честь Різдва Христового, а також п’ятдесяти річчя з дня народження настоятеля храму та благочинного Ізяславського округу протоієрея Федора Пилипчука. За Божественною Літургією була звершена ієрейська хіротонія ієродиякона Пімена (Валіцкий ) насельника Свято-Різдва Богородичного Городищенського чоловічого монастиря.
По завершенні Божественної Літургії Його преосвященство привітав парафіян з Різдвом Христовим та з ювілеєм храму, а також привітав отця благочинного з його ювілеєм та нагородив орденом Георгія Побідоносця. Також владика нагородив мецената храму Чигиринського Дмитра Анатолійовича гравця ФК “Шахтар” орденом Георгія Побідоносця.
За благословенням єпископа Володимира відбувся всеєпархіальний фестиваль колядок, який проходив у місцевому будинку культури м. Ізяслава, на якому були присутні представники міських та районних влад. Більше десяти колективів було представлено на фестивалі. Фестиваль відкрив хор священиків під керівництвом намісника Свято-Різдва-Богородичного Городищенського чоловічого монастиря архімандрита Романа (Кимовича). Владика подякував організаторам фестивалю, а також відзначив велике значення колядок в розвитку православної молоді України.