Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.01.2010. ЛЬВІВ. Військово-патріотичний рух «Стяг» набуває православних традицій

Минулого року напередодні свята Різдва Христового відбулася експедиція з відвідуванням святині – Свято-Успенської Почаївської Лаври.
Цього року, так само, напередодні різдвяних свят члени військово-патріотичного руху «Стяг» відвідали святині. 01 січня 2010 року, в день вшанування пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, член Союзу православних батьків Львівщини, співорганізатор руху Васса Левицькі та член штабу руху Петро Жовнович знову відвідали Свято-Успенську Почаївську Лавру, де молилися за святковою Літургією, приступили до Таїнства сповіді. По закінченні Літургії члени руху відвідали також Почаївську недільну школу і отримали запрошення до участі у концерті, який має відбутися 31 січня, Свято-Духов Почаївський скит та джерело святої праведної Анни.
03 січня 2010 року голова Правління Союзу православних батьків Львівщини, співорганізатор військово-патріотичного руху «Стяг» Віктор Зуєв та член штабу військово-патріотичного руху «Стяг» Даніїл Малюга в день вшанування пам’яті святителя Петра митрополита Московського і всієї Русі, чудотворця, відвідали с. Двірці Великомостівського району, де за переданням, знаходився монастир, ігуменом якого був Петро Ратинський, майбутній митрополит Московський і всієї Русі. Біля поклонного хреста в с.Двірці відбувся водосвятний молебень святителю Петру. Молебень звершив протоієрей Георгій Якубовський. На молебні були присутні вірні з села Двірці, з Великих Мостів, з Червонограда та зі Львова.
По завершенні молебна мешканці села Двірці і гості вшанували пам’ять святителя Петра, відвідавши хрест, який було встановлено глибоко в лісі, за переданням на місці, де знаходилася келія святого.