Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.01.2010. НІЖИН. Молитовний будинок у Прилуцькій виховній колонії відзначив свій 10-річний ювілей

4 січня, у день пам’яті святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, відзначив свій 10-річний ювілей молитовний будинок, названий на честь цієї святої, який розташований на території Прилуцької виховної колонії. Храм було освячено з благословення митрополита Антонія (Вакарика) у 2000 р.
У день свята духовенством Прилуцького благочиння було звершено Божественну літургію та молебень великомучениці Анастасії. Очолив богослужіння благочинний Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець у співслужінні настоятеля храму протоієрея Георгія Григи, настоятеля Пантелеймонівської церкви м. Прилуки протоієрея Василія Монича, настоятеля Трьохсвятительської церкви міста Прилуки протоієрея Сергія Ончуленка та настоятеля Іллінської церкви села Боршна протоієрей В’ячеслава Чирка.
Після завершення богослужіння відбулася святкова трапеза, під час якої священики індивідуально поспілкувалися з ув’язненими. Всі вихованці колонії отримали подарунки від керуючого Ніжинською єпархією єпископа Ніжинського і Прилуцького Іринея. Духовенство єпархії опікується долею вихованців Прилуцької колонії вже протягом 19 років.