Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2009. ЛУЦЬК. Духовну семінарію відвідав ректор вищих Богословських курсів міста Львова

26 листопада, на запрошення ректора ВДС митрополита Луцького та Волинського Нифонта Волинську Духовну семінарію відвідав ректор вищих Богословських курсів, що діють у місті Львові (філія православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету), протоієрей Миколай Баранов. Перебуваючи у стінах ВДС , гість провів лекцію для четвертому курсу. Тема лекції — діяльність Греко — Католицької церкви на території України.
Під час своєї доповіді, отець Миколай розповів студентам про діяльність УГКЦ , про визначних особистостей, пов’язаних, безпосередньо, з діяльністю УГКЦ. Зокрема, велика частина доповіді була присвячена митрополитові Андрію Шептицькому, який довгий час головував Греко — Католицькою церквою на території Західної України.
Пізніше, шановний гість провів лекцію для всієї семінарії на тему: «Діяльність та сучасний стан УГКЦ на території України».
Слід зауважити, що ця зустріч проходить у рамках рішень нещодавньої зустрічі ректорів та проректорів всіх духовних учбових закладів РПЦ та УПЦ, на якій було узгоджено порядок проведення лекцій у духовних учбових закладах УПЦ на тему виникнення, розвитку та діяльності УГКЦ, УАПЦ та УПЦ КП. Обговорення тематики УГКЦ пов’язане з тим, що саме ця християнська деномінація послугувала поштовхом для інших розкольницьких організацій.
сайт ВДС