Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.11.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ зустрівся із Борисом Патоном

26 листопада Блаженніший Митрополит Володимир прийняв у своїй резиденції у Києво-Печерській лаврі президента Національної академії наук України Бориса Євгеновича Патона. Разом з Борисом Євгеновичем привітати Блаженнішого Митрополита Володимира з днем народження прийшли й інші науковці. Головним серед побажань було побажання здоров’я та наснаги на подальше мудре керування Церквою.
Зустріч стала нагодою для обговорення планів українських науковців щодо зведення на території академмістечка храму на честь святого Ярослава Мудрого.
Наприкінці зустрічі Блаженніший Митрополит Володимир нагородив орденом Святителя Димитрія Ростовського Бориса Патона.
Завтра, 27 листопада, Борис Євгенович відзначатиме своє 91-ліття, тож отримав від Архіпастиря поздоровлення з наступаючим святом та цінний духовний дарунок – хрест, привезений з Єрусалиму.
Також Первосвятитель вручив примірники факсимільного перевидання Пересопницького Євангелія, що було здійснене за ініціативи Української Православної Церкви, Академії Наук України та родині Лубківських. На зустрічі був присутній політик Данило Лубківський, син відомого українського поета Романа Лубківського, котрий був ініціатором запровадження традиції, коли Президенти України складають свою присягу саме на Пересопницькому Євангелії.
orthodox.org.ua