Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.11.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Владика Антоній привітав благочинного храмів міста з ювілеєм

22 листопада, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній привітав з 60-річчям благочинного храмів м. Хмельницького, митрофорного протоієрея Михайла Козового.
За благословенням митрополита Антонія секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк був присутнім на урочистому прийомі з народи 60-річного ювілею, де й вручив о. Михайлу високу Церковну нагороду — орден Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова І ступеня. На урочистостях окрім родини, друзів і знайомих Ювіляра були присутні заступник міського голови – В. Байдич, представники багатьох управлінь, відомств і громадських організацій м. Хмельницького.
Не в змозі бути присутнім на урочистому прийомі архіпастир привітав ювіляра по телефону: «Всечесний отче Михайло! Дивлячись на Вас, перед очима проходить цілий ряд спогадів, ціла плеяда поколінь. Ви прийняли священничеський сан, у рік, коли наш народ святкував 1000-річчя Хрещення Русі, коли настали часи відродження для Православної Церкви, але які водночас знаменували собою економічну кризу і початок нового етапу історії нашої держави. За час Вашого служіння Богові і людям Ви зробили чимало добра, через Вас пройшли сотні і тисячі людей — це і рядові християни і службовці та начальники усіх рангів — до усіх Ви змогли знайти підхід: зарадити добрим словом, пастирською порадою, підкріпити молитвою… За ці роки встигли вирости та змужніти Ваші діти, вони одружилися, вийшли заміж і сьогодні Ви маєте щасливу змогу тішитися онуками. Ваша родина дружня — саме такою, на мій погляд і мусить бути родина священика, слугуючи один одному надійною підтримкою. У сьогоднішній святковий день маю щастя виразити Вам душевну подяку за сумлінне пастирське служіння на благо Церкви і народу, бажаю Вам Божого благословення — нехай Христос хранить Вас ще на многая і благая літа, сійте і далі у серця людей мирне, гідне, світле сім’я віри, щоб воно проростало сторицею плодами добрих і богоугодних справ».