Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.11.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Владика Антоній освятив новозбудований храм в пам’ять Апостола

19 листопада, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній освятив новозбудований храм в м. Волочиськ в пам’ять Апостола Андрія Первозданного.
Після освячення владика в спів служінні духовенства єпархії звершив Божественною Літургією. За Божественною Літургією митрополит Антоній нагородив настоятеля храму прот. Андрія Васькевича – Митрою, наголосивши усім, що ми повинні молитись і трудитись, так, щоб отримати нагороду на Небі від Господа нашого Ісуса Христа.
По закінченні архіпастир промовив проповідь. І храм Божий – підкреслив владика Антоній – і є тим святим місцем очищення і спасіння, місцем зустрічі з Богом. Храм є тією межею між часом і вічністю — кораблем нашого спасіння. І кожен із нас, на ряду з тими багато численними життєвими проблемами, повинен турбуватися про храм, про свою безсмертну душу і пам’ятати, що тільки в храмах Божих ми можемо очищатися і поєднуватися із Христом – Таїнстві Євхаристії.
У своїй промові митрополит Антоній також згадав і всіх тих, хто приклав чи немало сил і трудів, щоб храм був збудований.
На завершення свята владика преподав усім Боже благословення та святі іконки.