Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2009. ЛУЦЬК. Відбулись перші збори новоутворених благочинь

18 листопада, у Свято-Покровському кафедральному храмі відбулися перші збори двох новоутворених благочинь. Очолив зібрання керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Владика від себе особисто та від усіх священиків обох благочинь подякував за понесені труди для слави Божої колишньому благочинному Луцької округи протоієрею Никанору Шимко. Владика подарував отцю Никанору ікону Пресвятої Богородиці та букет квітів. «Бажаю Вам, дорогий отець Никанор, і надалі ревно трудитися у клірі кафедральної церкви Луцька та залишатись духівником обох благочинь. Здоров’я Вам та Божого благословення»,- додав митрополит.
Також на цьому зібранні митрополит представив священикам обох благочинних: міським благочинним архіпастир призначив настоятеля Свято-Благовіщенської громади Луцька протоієрея Володимира Літвенчука, а районним благочинним розпорядженням владики призначений настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Маяки Луцького району протоієрей Петро Приступа.
Владика побажав обом благочинним плідно працювати для блага Святої Церкви. Митрополит звернув у вагу благочинних на місіонерське служіння обох благочинь: «Сьогодні особливий час, коли для проповіді Євангелія слід віддавати всі свої духовні і тілесні сили. Ми повинні старатися бути гідними свого звання — священнослужитель. Я вірю, що молоді благочинні будуть достойними послідовниками отця Никанора і зможуть принести добрий плід для Волинської єпархії та взагалі для всієї повноти УПЦ».
В свою чергу отці благочинні завірили митрополита та священиків, що старатимуться достойно працювати на новій ниві їхнього духовного служіння.
На закінчення зборів благочинним проспівали многоліття.
Прес-служба єпархії