Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2009. КИЇВ. У столиці відбудуться щорічні збори військового духовенства

19-20 листопада за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира відбудуться збори військового духовенства Української Православної Церкви.
Одним із важливих питань на зустрічі буде обговорення проблеми підготовки військових священиків, відповідальних за проведення духовно-пастирської роботи в українській армії.
Збори проходитимуть під головуванням голови Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями архієпископа Львівського та Галицького Августина.
Робота форуму буде складатися із трьох частин: робочої зустрічі керівників єпархіальних відділів по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями в регіонах; Божественної літургії у Свято-Покровському храмі при Центральному клінічному шпиталі Міністерства оборони України; а також зустрічі військового духовенства УПЦ із Блаженнішим Митрополитом Володимиром.
Учасники наради поділяться досвідом роботи й обговорять нагальні проблеми та питання вдосконалення духовно-пастирської роботи у справі окормлення військовослужбовців.
Також буде проведено тематичний круглий стіл, за яким учасники форуму спільними зусиллями намагатимуться знайти адекватні та вдалі рішення в труднощах, що виникають у справі душпастирського піклування про військовослужбовців у військових формуваннях і навчальних закладах України.
Під час з`їзду для учасників буде проведено екскурсію в Центральному музеї Великої Вітчизняної війни.
УНІАН