Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.11.2009. ЛЬВІВ. У кафедральному храмі єпархії була здійснена Літургія апостола Якова

У Свято-Георгіївській церкві міста була звершена, за звичаєм, Божественна літургія за древнім чином святого апостола Якова, брата Господнього, яку очолив керуючий єпархією архієпископ Львівський і Галицький Августин. Йому співслужили обласний благочинний протоієрей Стефан Хомин, протоієрей Ігор Щирба, протоієрей Богдан Паращак, протоієрей Володимир Шарабура, священик Сергій Рєзніков, протодиякон Олександр Бабій. Богослужіння супроводжував співом архієрейський хор під керівництвом протодиякона Валерія Калінчука.
Проповідь про життя, служіння і мученицьку кончину святого апостола Якова виголосив протоієрей Стефан Хомин. Після закінчення Літургії владика Августин розповів про те, що Літургія апостола Якова – найперша. Вона є дуже духовно-молитвена, на ній священство виголошує багато молитов і поминань про здоров’я і за упокій. Владика сказав: «Ви всі мабудь ще раз відчули особливий, натхненний характер цієї служби Божої І вам не потрібно нічого пояснювати.
Різницю між Літургіями можна пояснити приблизно так. На Божественній літургії за чином святителя Іоана Златоуста настрій святкових, урочистих зборів. На Літургії за чином святого Апостола Якова настрій робочих, напружених зборів, які потребують великого зосередження, тут присутнє відчуття ділової конструктивної розмови».