Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2009. БІЛА ЦЕРКВА. Відбулися збори благочинних єпархії

9 листопада, у приміщенні Єпархіального управління відбулися збори благочинних єпархії під головуванням керуючого єпархією, архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана.
Загальною молитвою розпочалося засідання духовенства. У ході зборів: архієпископ Митрофан ознайомив благочинних з сучасним станом справ Української Православної Церкви. Архіпастир підвів підсумки святкувань 15-річчя єпархії, що відбулися у місті та запросив духовенство на святкування єпархіального ювілею у другому кафедральному місті Богуслав (10 листопада).
Висвітлювались проблеми внутрішньо єпархіального життя та шукалися шляхи їх вирішення.
Архієпископ Митрофан доніс до відома благочинних інформацію про кадрові зміни. Правлячий архієрей виразив подяку протоієрею Володимиру Омельченко – благочинному Сквирського округу за понесенні труди та звільнив його з посади благочинного.
На посаду благочинного Сквирського округу призначено настоятеля храму Всіх святих міста Сквира протоієрея Андрія Хомишак.
Владика Митрофан проінформував благочинних про прибуття до Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Біла Церква (14 листопада) чудотворного образу Божої Матері «Умиление» та можливість прийняти святиню по регіонах єпархії.
Сайи єпархії