Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.11.2009. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В єпархії відбулися збори духовенства

29 жовтня, в м. Володимир-Волинську зібралось духовенство єпархії на щорічні загально-єпархіальні збори. Розпочалися збори молебнем в Успенському кафедральному соборі, по закінченню якого, все духовенство відправилось у приміщення музичної школи актового залу.
На зборах слухали доповідь правлячого єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима про підсумки 2009р. На цей рік наша єпархія налічує 248 храмів, 239 священиків, 4 монастирі.
Проходили святкування Зимненської ікони Божої Матері, день пам’яті святих угодників землі Волинської (10 травня). Проведений дитячий табір для дітей сиріт в Петро-Павлівському монастирі на Світязі. Проходив фестиваль духовної та патріотичної пісні у м. Нововолинську.
Також з доповіддю виступали: прот. Володимир Ровінський редактор газети «Волинь Православна» і інтернет-журналу «Амвон», прот. Олексій Никитюк ректор регентського училища та прот Володимир Лисий секретар Вол.-Волинської єпархіального управління.
На закінчення зборів Преосвященніший єпископ Никодим нагородив окремих священиків орденом «450 років принесення на Волинь чудотворної Почаївської ікони Божої Матері» за активні труди на благо Церкви.