Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.11.2009. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Владика Варфоломій звершив святкове богослужіння в храмі рідного села

31 жовтня відбулося святкове богослужіння на честь престольного свята в храмі святого апостола і євангеліста Луки с. Городно. Святкове богослужіння очолив архієпископ Рівенський і Острозький Варфоломій. Йому співслужили секретарі Володимир-Волинської та Рівенської єпархій, благочинні Любомльської, Шацької, Старовижівської округ та духовенство Любомльського благочиння. Храм був наповнений віручими, кожний із присутніх возносив свої палкі молитви до святого апостола Луки.
Урочисте богослужіння завершилося святковою хресною ходою. На завершення свята архієпископ Варфоломій привітав усіх присутніх з храмовим святом, та передав святительське благословення від архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона і єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима. В свою чергу настоятель храму с. Городно протоієрей Віктор Івчик подякував владиці, священнослужителям та парафіянам за спільну молитву.
Церква святого апостола Луки с. Городно побудована в 1745 році. Оскільки церква була маловмістимою тому в 1859 році вона була перебудована. Пристроєна передня частина храму та нова дзвіниця, проведений новий розпис внутрішніх стін церкви. В 2000 році в церкві святого апостола Луки сталася пожежа. Вогонь знищив 15 квадратних метрів купола, вигоріла і ризниця. Після пожежі церква потребувала значного ремонту, як зовнішнього, так і внутрішнього. На зовнішні ремонтні роботи, які розпочала одна з любомльських будівельних організацій майже відразу після пожежі, надійшли кошти від владики Варфоломія, деяких організацій та зібрані односельчанами. До дня святої Пасхи 2002 року коштами архієпископа Варфоломія церква с. Городно була повністю відреставрована. Село Городно є батьківщиною архієпископа Варфоломія. Тут він народився, тут пройшли його юнацькі роки. Управляючи Рівненською єпархією владика Варфоломій не забуває і своє рідне село. Вже стало традицією приїзд архієпископа Варфоломія на престольне свято храму. Багато сил прикладає владика і для духовного процвітання с. Городно. Адже під патронатом владики Ворфоломія в Городно відреставрований хрест-пам’ятник на честь перемоги над французами в Вітчизняній війні 1812 року. Побудована на старому кладовищі каплиця на честь Іверської ікони Божої Матері, на новому кладовищі-церква на честь святих апостолів Варфоломія і Варнави, а також будується величний храм святого благовірного князя Олександра Невського,який стане перлиною с. Городно.
Ігумен Сава (Мякота)