Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.10.2009. КИЇВ Суд скасував рішення Київради про будівництво у буферній зоні Софії Київської

Шевченківський районний суд 27 жовтня визнав недійсним рішення Київради про виділення земельної ділянки по вул. Стрілецька, 10/1. Як повідомили «Київ.proUA.com» у громадській ініціативі «Збережи старий Київ», громадськість та місцеві мешканці вважають це рішення – першою перемогою громадськості у боротьбі із забудовниками буферної (охоронної зони) ансамблю Софії Київської, внесеної до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
На цій ділянці, що у 2007 році була передана КП «Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв», мав бути споруджений 10-поверховий офісний комплекс із 2-поверховим підземним паркінгом.
Рішення Київради від 08.02.07 №98/759 «Про передачу земельної ділянки комунальному підприємству «Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв» для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з офісними приміщеннями та підземним автопаркінгом на вул. Стрілецька, 10/1 у Шевченківському районі міста неодноразово викликало протести місцевих мешканців та громадських ініціатив.
РІСУ