Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.10.2009. КИЇВ. Блаженніший Володимир освятив сільський храм на честь Покрова Пресвятої Богородиці

27 жовтня, Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці у селищі Гора Бориспільського району Київської області. Його Блаженству співслужили єпископи Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, Секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський та духовенство регіону.
Наприкінці богослужіння Архіпастир звернувся до присутніх із словами настанови, у яких закликав вірян якомога частіше переступати поріг храму, щоб помолитися Всемилостивому Творцю та отримати від Нього прощення гріхів та наслідувати Життя вічне.
Також Митрополит Володимир подякував усім, хто словом, ділом або коштом допоміг збудувати храм та відзначив ряд благодійників церковними нагородами. Зокрема, настоятель храму протоієрей Сергій Пилипчук був нагороджений ювілейним орденом «450 років перенесення на Волинь Чудотворної Почаївської ікони Божої Матері».
По завершенні освячення з благословення Предстоятеля Церкви єпископ Васильківський Пантелеімон звершив у новоосвяченому храмі Божественну літургію.
Свято-Покровський храм є першим храмом на території села. Церковна громада була створена у 1993 році, а 25 червня 1994 року Блаженніший Митрополит Володимир освятив місце під майбутній храм. Перші роки богослужіння звершувались в облаштованому під церкву будиночку поруч із теперішнім храмом. В недалекому майбутньому планується в одному з його приділів встановити престол та освятити його в ім’я преподобного Сергія Радонезького.