Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2009. ВІННИЦЯ. Владика Симеон освятив накупольні Хрести нового храму

26 жовтня, в день свята Іверської ікони Пресвятої Богородиці, архієпископ Вінницький і Могильов-Подільський Симеон звершив урочисте богослужіння у селі Кіровка Калинівського району. Владиці Симеону співслужили більше тридцяти священників єпархії. Служба проходила в старому тимчасовому храмі, пристосованому приміщенні.
Прочани їдуть у Кіровку звідусіль, щоб помолитися перед чудотворними іконами, які декілька років тому почали рясно мироточити у місцеовму храмі. Одна з цих ікон – літографічне зображення Іверської ікони Божої Матері. Через це 26 жовтня, коли в усьому світі вшановують Іверський образ, стало одним з найбільших свят у с. Кіровка.
Саме до цього дня настоятель храму ієрей Віталій Трач зі своїми парафіянами і церковними благодійниками хотів завершити будівництво нового храму і відправити в ньому першу службу. Однак внутрішні роботи у храмі ще не завершені, хоча зовні він готовий, не вистачає лише хрестів, які б прикрасили три куполи храму. Ці хрести одразу після Божественної літургії і молебню перед мироточивими іконами освятив архієпископ Симеон. Незабаром вони будуть встановлені на новому храмі.
Владика подякував благодійникам, які трудилися і працюють нині на будівництві сільської святині. Одному з меценатів П. Крикливому архієрей цього святкового дня вручив орден Української Православної Церкви Преподобного Іллі Муромця ІІ ступеня. Ще декілька осіб, в тому числі сільський голова В. Бондарець, були удостоєні благословенних грамот від владики Симеона.
Прес-служба Вінницької єпархії