Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2009. ЛУЦЬК. Православне молодіжне товариство відзначило день пам’яті свого небесного покровителя

27 жовтня у церковному календарі позначено як свято на честь Ніколи Святоші, князя Чернігівського і Луцького, який, подбавши про майбутнє своїх дітей і дружини, залишив багатство і славу, честь і владу заради вічного Царства Небесного і прийшов у Києво-Печерський монастир. Преподобний Нікола Святоша був першим із Руських князів, які прийняли постриг.
У Луцьку на честь преподобного Ніколи Святоші більш як шість років тому за благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта було засновано Православне молодіжне товариство, основними цілями якого є духовне зростання його членів, фізична і духовна підтримка немічних, дітей-сиріт, дітей із затримкою розвитку. Духовно опікуються товариством клірики храму Всіх святих Землі Волинської Петро Базюк та Сергій Новак. Регулярно (щочетверга) проводяться духовні бесіди, на яких священники єпархії проводять цікаві лекції та дають відповідь на запитання молоді. Щопонеділка молоді люди приходять до луцького храму в ім’я святого великомученика Георгія, який знаходиться на території УМВС України у Волинській області, щоб помолитися Богу, прочитати акафіст, псалтир, разом з батюшкою відслужити молебень. Кожного тижня молодь із добрим словом та солодким гостинцем приходить в інтернат у Липлянах та в лікарню у Липинах, де їх з нетерпінням чекає дітвора. Милує око, коли обділене ласкою і увагою дитя, як до рідної мами тулиться до дівчат із товариства, які роками відвідують ці заклади і стали для малечі друзями, порадниками і просто рідними людьми.
Щоб Бог допомагав православному товариству у здійсненні такої важкої і важливої справи молодь особливо молиться до свого небесного покровителя у день його пам’яті. Ось і цього разу хор товариства співав на Літургії, а також 26 жовтня — на вечірньому Богослужінні у храмі Всіх святих Землі Волинської. Очолював богослужіння клірик храму отець Петро. Керувала хором регент храму Всіх святих Землі Волинської Юлія Євгенівна, яка багато свого часу присвятила на репетиції хору. Братам та сестрам із товариства було приємно почути, що їхній спів позитивно відзначили не тільки їхні колеги, які були присутні на службах, але й прихожани храму.