Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2009. КИІВ. Сектант Аделаджа закликав людей брати кредити і нести гроші бабусі

Колишній парафіянин «Посольства Божого» Геннадій Кучеревський заявляє, що пастор церкви Сандей Аделаджа закликав людей, які хочуть розбагатіти, приносити гроші «бабусі-мільйонерці».
За його словами, люди брали банківські кредити в заставу власних квартир і вкладали у фірму «Грант» — під особисті гарантії пастора, пише «Газета по-київськи».
«Пастор у 2005 році почав так звані навчання про інвестиції. Під час навчань Сандей особисто запитував, у кого є квартири в Києві, просив підняти руки. Пізніше пастор представив «бабусю-мільйонерку» — Олену Данильченко. Вона скакала на сцені, трясла якимись грамотами від «Посольства Божого», а пастор агітував, щоб усі, хто хоче розбагатіти, йшли до цієї бабусі», — сказав Кучеревський. Він додав, що сам постраждав від дії аферистів, оскільки на той час був без роботи і мріяв про більшу квартиру заради малого сина.
«Я в той час був без роботи, і мені запропонували стати водієм Ірини Данильченко — дочки «бабусі-мільйонерки»", — сказав Кучеревський, додавши, що саме ці дві панянки і були співзасновниками НП «Грант».
За його словами, він постраждав менше за інших, адже із отриманих під заставу квартири і відданих Данильченко, $50 тисяч шахраї йому повернули $25 тисяч.
«Пізніше міліція затримала Ірину аж в Одесі. Зараз вона в СІЗО, а в цей час її мама — та сама «бабуся-мільйонерка», постійно ходить під МВС і махає прапорами, щоб дали спокій пастору. Але ж завдяки пасторові її дочка і потрапила за ґрати», — сказав Кучеревський.
Водночас він висловив переконання, що арешт Аделаджі не загрожує, бо за ним стоять «великі люди». Мовляв, на останній очній ставці у будинку УБОЗ Києва на вул. Горького — пастор традиційно ламав комедію — спочатку голосно сміявся, а потім його захисник сказав, що пастор буде говорити тільки на своїй рідній мові — йолубу.
«Мені розповідали, що пізніше в манежі Аделаджа усім брехав, що на очній ставці співав пісні і славив Бога. У пастора дуже впливовий дах (той же Черновецький) — думаю, його не посміють заарештувати, скільки б людей проти нього не свідчило», — сказав Кучеревський.
Тим більше, що Аделаджа, за його словами, всі звинувачення відкидає, мовляв бачив Данильченко в церкві лише раз або двічі і жодної справи з нею не мав. Як відомо, нещодавно пастора звинуватили в причетності до ще однієї афери — НП «Грант».
Найближчим часом, за словами міністра МВС, Аделаджа може бути арештованим через причетність до фінансової афери «Кінгз-кепітал».