Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.10.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В епархії вшанували воїнів Великої Вітчизняної

Час, як свіжий вітер, невпинно перегортає сторінки історії. 28 жовтня 2009 року минає 65 років від дня завершення Карпатсько-Ужгородської наступальної операції, яка ознаменувала собою остаточне визволення території України від фашистських загарбників.
В цей день в обласному центрі відбулися урочистості з нагоди 65-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Ветерани Великої Вітчизняної війни, керівництво області та міста, начальники управлінь та відомств, студенти, учнівського молодь, представники ЗМІ та громадкість міста зібралися на військовому кладовищі, біля Вічного вогню та на Меморіалі Слави, щоб покласти вінки та квіти на честь визволителів рідної землі, схиливши голови перед пам’яттю загиблих воїнів, віддавши заслужену данину поваги й шани усім тим, хто на фронті і в тилу ворога героїчно, безстрашно і самовіддано боровся проти фашистської чуми, хто пережив трагічні і славні часи жахливих страждань, великих бойових і трудових подвигів.
За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія в покладанні квітів та мітингу взяв участь секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк.
На мітингу протоієрей Олександр звернувся до усіх ветеранів Великої Вітчизняної Війни та членів їх родин з вітальним посланням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія на честь 65-річного Ювілею визволення України від німецько-фашистських загарбників.