Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.1009. КИЕВ. Обращение участников чтений к Предстоятелю УПЦ

Його Блаженству,
Блаженнішому Володимиру,
Митрополиту Київському і Всієї України,
Предстоятелю Української Православної Церкви
Ваше Блаженство!
22–24 жовтня 2009 року з ВАШОГО Первосвятительского благословення в Києві відбулися Другі Покровські міжнародні просвітницькі читання під деві-зом: «Церква в світі: Служіння любові», які зібрали близько 500 учасників із України, Росії, Білорусі, Польщі, Італії та Німеччини. Протягом трьох днів у спільній роботі брали участь викладачі та студенти Духовних шкіл, голови та співробітники відділів і комісій Української Православної Церкви, академіки, вчені науково-дослідних інститутів, вчителі середніх, професори, викладачі та студенти вищих навчальних закладів. Були розглянуті сучасні форми та методи місії Церкви в усіх сферах життя. Відбулися презентації видань, присвячених служінню Церкви у світі. При великій активності учасників були проведені та-кож круглі столи, присвячені питанням сучасних проблем сім’ї та молоді, соці-альним хворобам суспільства.
Учасники та гості форуму засвідчили визначну об’єднуючу та миротвор-чу роль Української Православної Церкви в сучасному українському суспільст-ві. Завдяки служінню любові саме Свята Українська Православна Церква для всіх верств суспільства, представників різних політичних сил та громадських рухів, соціальних станів стає спільним пристановищем та гостинним домом.
Дякуючи Богові за спілкування та плідну співпрацю протягом днів робо-ти, організатори, учасники та гості Других Покровських міжнародних просвіт-ницьких читань будуть докладати зусиль для ствердження істинної духовності в суспільстві та розвитку свідчення Істини Христової в усіх сферах буття.
Учасники форуму сердечно дякують Вашому Блаженству за вітан-ня, архіпастирське благословення і настанови, а також за постійну увагу і вели-ку особисту участь у розвитку всіх видів Церковного свідчення в сучасному су-спільстві та об’єднанні сил найкращих синів і дочок України в служінні Богові та Вітчизні.
Покровські міжнародні просвітницькі читання висловили одностайну під-тримку мудрому і послідовному курсу Вашого Блаженства, спрямовано-му на об’єднання Українського суспільства у Православній вірі, примирення ворогуючих, приєднання до Святого Православ’я тих, хто перебуває поза спа-сительною церковною огорожею.
Учасники читань відзначають видатну особисту роль Вашого Блаженства у служінні любові, яке здійснює Українська Православна Церква.
Організатори, учасники та гості Покровських міжнародних просвітниць-ких Читань просять святих молитов і благословення Вашого Блаженства на подальшу роботу традиційного щорічного форуму.

Із синівською любов’ю,
за дорученням організаторів, учасників та гостей
ІІ Покровських міжнародних просвітницьких читань,
Архієпископ Полтавський і Миргородський,
Голова Місіонерського відділу при Священному Синоді
Української Православної Церкви

24 жовтня 2009 року