Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.10.2009. ВІННИЦЯ. Касперівська ікона Пресвятої Богородиці відвідала Брацлавщину

Протягом трьох днів – з 17 по 19 жовтня у місті перебувала одна з найвідоміших православних святинь України – Касперівська ікона Пресвятої Богородиці, яка постійно знаходиться в Свято-Успенському кафедральному соборі міста Одеси. На прохання керуючого єпархією архієпископа Симеона, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел благословив прибуття святині на Вінниччину.
17 та 18 жовтня ікона перебувала у храмі Святої Преподобномучениці Феодосії, який цими днями відзначав першу річницю свого відкриття. Храм має статус подвір’я Свято-Усіконовенського Лядівського чоловічого монастиря, тому урочисте богослужіння на честь річниці відкриття храму і прибуття святині з м. Одеси, очолив настоятель обителі архімандрит Антоній (Нетребін). Після літургії відбулась святкова трапеза для всіх прихожан, яку організував ктитор храму Валерій Башинський.
18 жовтня Касперівська ікона Божої Матері була перенесена до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де під час всенічного бдіння перед нею був прочитаний акафіст.
19 жовтня після Божественної літургії та урочистого молебню,в яких взяли участь настоятелі храмів обласного центру, Касперівська ікона відбула до Одеси.
Пресс-служюа єпархії