Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2009. ЛУЦЬК. Православні жителі Любешова зустріли образ Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця»

Ця подія стала можливою завдяки благословенню керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.
Близько шостої години вечора, перед початком вечірнього богослужіння, ікона була доставлена до храму на честь святого благовірного князя Олександра Невського в Любешові. З радістю, під церковний дзвін відбулася зустріч святині. В цей вечір храм не вміщав усіх бажаючих приступити до образу Божої Матері.
Всенічну під воскресний день очолив благочинний Любешівської округи протоієрей Анатолій Шкара, якому співслужили священники благочиння. Весь час під часбогослужіння не переривався потік людей котрі прийшли цього дня до ікони «Скоропослушниця».
Після закінчення богослужіння настоятель храму священик Георгій Поліщук звернувся до всіх з повчальним словом. Молитва у храмі продовжувалась читанням акафісту іконі Божої Матері «Скоропослушниця», канонів та молебнів. Вранці о 8-ій годині ікона була перенесена до храму на честь Різдва пресвятої Богородиці.
По прибутті у храм відразу розпочалась Божественна літургія , яку очолив протоієрей Анатолій Шкара. По звершенні Літургії було відслужено молебень перед образом Цариці Небесної.(За час перебуваня ікони у смт.Любешів та с.Зарудче до образу приступили близько тисячі вірян).
О 12.00 «Скоропослушниця» залишила райцентр, та розпочала подорож до храмів району, у якому вона перебуватиме до 22 жовтня.
Пресс-служба єпархії