Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.10.2009. ЛУЦЬК.Священик відвідав місцевий УТОС

Священик Володимир Гринюк, котрий духовно опікується місцевим УТОСом, за благословенням керуючого митрополита Луцького і Волинського Нифонта долучився до відзначення Міжнародного дня білої тростини, який 15 жовтня відзначає більшість європейських країн.
Батюшка побажав усім міцного здоров’я та Божого благословення.
Біла тростина – це символ незрячої людини. Його виникнення пов’язують із британським фотографом Джеймсом Біггсом, який після нещасного випадку втратив зір. Свою тростину він пофарбував у білий колір і таким чином став помітним для водіїв та інших перехожих. Згодом цю ідею підхопили у багатьох країнах світу, і 1970 року було установлено День Білої тростини. Нагадаємо, що у міжнародному календарі є ще й Міжнародний день сліпих, який відзначається 13 листопада.
Слід зауважити, що нещодавно за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира та за підтримки митрополита Ніфонта і секретаря Предстоятеля УПЦ єпископа Переяслав-Хмельницького Олександра (Драбинко) знову розпочато підготовку до друку духовної літератури для незрячих. Планується в цьому році повністю видати Закон Божий для незрячих письмом Брааля.